Szülői kör

Az év során havonta vannak szülői estjeink. Ezeken az alkalmakon mindig sorra kerül egypedagógiai kérdés átgondolása, megvitatása, körüljárása. A mögöttünk és előttünk álló időszak bemutatása, az ünnepekre való készülődés és az aktuális kérdések megbeszélése.

Az esték jó hangulatúak, tartalmasak és hosszúak általában. Havonta pedagógiai esteket tartunk.

A szeptembertől decemberig tartó időszakban Sam Betts, nagy tapasztalatú Waldorf tanár, szülő és gondolkodó ember volt meghívott előadónk.

Főleg a szellemi háttérrel foglalkoztunk, művészeti tevékenységeket végeztünk és jókat beszélgettünk. Az év második felében óvodánk mentora, Ivaskó Ilona tartott a kisgyermek fejlődéséről a számára fontos testi, lelki és szellemi táplálékokról beszélgető esteket. Játszottunk, vetítettünk, beszélgettünk és hallgattuk Ilonát. Nagyon fontos gondolatokat és gondolatindító inspirációkat kaptunk.

Óvodánk működésének fontos pillérje a háromtagú óvodaszék. Tagjait a szülői kör választja, bizalmukkal felruházva feladatuk, hogy az ügyes‐bajos dolgokban eljárjanak. Közvetítsenek a szülők és óvónők között, segítsék a munkát.

Az óvodaszék és az óvónők rendszeresen találkoznak, az ünnepeket közösen készítik elő, az óvoda működésének nélkülözhetetlen részesei.

Különféle munkacsoportok működnek még rajtuk kívül. Ilyen a gazdasági, a kertrendező, a karbantartó, játékkészítő csoport.